© 2019 ECG Montage BV.

Van ontwerp naar realisatie

ECG Studio: het creatieve domein van ECG Projecten

 

Wat is de ideale indeling van de ruimte? Welke materialen stralen sfeer en beleving uit? En welke verlichting past bij jouw pand? In de ontwerpstudio van ECG Projecten gaan we in gesprek om jouw wensen te ontdekken. Onze interieurarchitecte Iris vertaalt deze wensen vervolgens naar een uniek en persoonlijk interieurontwerp.

Laat je verrassen door het werk van Iris!

 

 

Interieurontwerp aanvragen

Fundering van het interieurontwerp

 

Wij houden ons bezig met alles wat zich binnen de bouwkundige muren afspeelt, maar verliezen daarbij het exterieur en de omgeving zeker niet uit het oog. Functionaliteit, beleving, routing en gevoel zijn belangrijke aspecten die we mee­nemen in het interieurontwerp. In het interieurontwerp zijn, naast de plattegronden en visualisatie, ook het materiaalgebruik en de verlichting van essentieel belang. Dit alles zorgt voor de juis­te uitstraling, balans en functionaliteit in een ruimte en resulteert in een ontwerp dat de identiteit van jouw bedrijf goed weerspiegelt. Kortom: we zetten een stevige fundering neer waar we op verder bouwen. 

Conceptontwikkeling

 

Om een goed en doordacht interieurontwerp te realiseren, is het essentieel om een concept te ontwikkelen. We bepalen met elkaar de stip op de horizon en analyseren jouw ontwerpvraag. Door grondig onderzoek te doen naar de identiteit, de uitstraling en de ambitie van je bedrijf, maar ook naar je werknemers en je doelgroep, zorgen we ervoor dat jouw bedrijfsidentiteit optimaal terug te zien is in het uiteindelijke interieurontwerp.

Fases van het ontwerpproces

 

Het ontwerpproces bestaat uit een aantal ontwerpfases. We beginnen met een schetsontwerp. In deze fase wordt de ruwe opbouw van de ruimte zichtbaar, ontstaan de eerste ideeën over de indeling en kijken we globaal naar de materialisatie. Van hieruit tekenen en denken we verder, en zo ontstaat het voorlopig ontwerp. We denken het interieurontwerp ruimtelijk en functioneel door en leggen het vast in een 3D-tekening. In deze fase kijken we ook kritisch naar het kleur- en materiaalgebruik. Zo vormen we een duidelijke impressie van het concept. 

Het definitieve interieurontwerp is de laatste stap in het ontwerptraject. In deze fase brengen we alle elementen van het interieurontwerp samen in gedetailleerde tekeningen en materialisaties. We maken een overzicht van de benodigde materialen, het meubilair, de verlichting en andere belangrijke onderdelen die het concept vormen, en zorgen ervoor dat wij én alle andere betrokken partijen aan de slag kunnen met het uitvoeren van het interieurontwerp.

Stappenplan interieurontwerp

 

Bij ECG bieden we een totaalpakket aan en werken we volgens een uit­gebreid stappenplan. Om het concreet gestelde doel te behalen, doorlopen wij zorgvuldig alle stappen. Zo zorgen we ervoor dat het uiteindelijke resultaat perfect aansluit bij de wensen en de identiteit van de opdrachtgever.

 

Bekijk onze werkwijze

Start de configurator
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.